Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo info@consult.ba

Coaching (koučing)

Business coaching i Executive Coaching utemeljen na principima i konceptima Transakcione analize kao teorije ličnosti i komunikacije i sistemske psihoterapije.

Coaching (koučing) | Consult.ba | Develop d.o.o. Sarajevo

Šta vas spriječava da postignete uspjeh ili ostvarite ciljeve? Najčešća i najveća prepreka na putu ka uspjehu i izlasku iz stagnacije/zastoja su vlastita samoograničavajuća uvjerenja. Upravo zato što su najčešće duboko ukorijenjena na nesvjesnom nivou, teško ih je samostalno osvijestiti i razriješiti.

Coaching (koučing) je proces čiji je cilj pomoći klijentima da razriješe dileme, izađu iz zastoja u različitim aspektima svog života, pronađu adekvatna rješenja i postignu uspjeh. Koučing može pomoći klijentima da oslobode svoj potencijal i tako dovedu do poboljšanja kvalitete života.

Za razliku od psihološkog savjetovanja i psihoterapije, koučing je usmjeren na sadašnjost i namijenjen je onima koji su na relativno stabilnoj osnovi. Koučing nije prikladan za osobe sa psihičkim poremećajima i oboljenjima, osobe sa finansijskim problemima, ili koji prolaze značajniju personalnu krizu.

Kouč pomaže klijentu da pronađe vlastiti put, postavi i ostvari ciljeve koristeći vlastiti potencijal i resurse. Proces se sastoji od utvrđivanja s klijentom što je njegova stvarnost u odnosu na to gdje želi biti, tj. njegovi ciljevi i namjere za budućnost. Nakon završetka ove faze, coach i klijent će raditi zajedno na stvaranju plana akcije koji klijent razumije i može lako slijediti.

Koučing ima naročit benefit u radnom okruženju gdje je usmjeren na pojedinca kao najvažnijeg, nezamjenjivog resursa u životu, rastu i razvoju organizacije. Uposlenicima često nedostaje motivacije za rad što izravno utiče na ishod poslovnih procesa, odnosno uspjeh organizacije. Također su mogući problemi u međuljudskim odnosima i internoj komunikaciji, koji mogu biti uzrokom ili posljedicom pada motivacije. Proces koučinga koji se vodi jedan na jedan u sigurnoj zoni povjerenja između kouča i klijenta, osvijestit će disfunkcionalne obrasce razmišljanja, osjećanja i/ili ponašanja koji mogu demotivirati osobu, sprečavajući je da ostvaruje učinak i pritom uživa u svom poslu i u radnoj sredini.

Najveći svjetski brendovi i njihovi lideri redom koriste usluge kouča kako bi povećali profitabilnost, unaprijedili svoje liderske kompetencije, uspješno prevazišli krize i 'teška vremena', te znali prepoznati prave saradnike.

Kontakt info

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj usluzi, kontaktirajte nas!

  • +387 61 066 110
  • Vilsonovo Šetalište 10, Sarajevo
  • info@consult.ba

Najčešće postavljena pitanja

Da li je ograničen broj učesnika?

Ovisno o temi, broj učesnika treninga i edukacija varira od 8 do 25. Obzirom da su treninzi interaktivni što podrazumijeva i rad u grupama, broj učesnika ne bi trebao preći 25 veći broj grupa zahtijeva znatno više vremena za rad i feedback. Tematske grupe za podršku, kao i grupni coaching obično broji manje učesnika, a neki uobičajeni broj je 8-10.

2023 © Develop d.o.o. Sarajevo
Sva prava pridržana
Designed by: