Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo info@consult.ba

Organizacijski konsalting

Analiza i procjena ključnih aspekata života organizacije i poslovnih procesa uz stručnu podršku i savjetovanje.

Organizacijski konsalting | Consult.ba | Develop d.o.o. Sarajevo
Privredna društva i organizacije često prolaze kroz manje ili veće promjene na operativnoj razini. Nekada su promjene nametnute ‘višom silom’ poput pandemije ili svjetskih i nacionalnih ekonomskih kriza, ali i (češće) internim, disfunkcionalnim postavkama u kontekstu vođenja organizacije i poslovanja. Organizacije se utoliko konstantno moraju prilagođavati promjenama u sredini uzrokovanim konkurencijom, demografskim promjenama, tehnološkim napretcima, promjenama na tržištu, kao i najrazličitijim izazovima unutar organizacije, a sve kako bi adekvatno odgovorili na potrebe kupaca/klijenata, i pritom ostvarivali profit.

Naši savjetnici vam mogu pomoći da ispitate svaki aspekt funkcionisanja i rada vaše organizacije, da precizno identifikujete problem i nađete optimalna rješenja kako biste poboljšali efikasnost, odnosno, da se adekvatno nosite sa većim ili manjim promjenama i izazovima kako bi održali, pa čak i unaprijedili vaše poslovanje. Ovakav proces sveukupne ili djelomične procjene podrazumijeva i mapiranje područja u kojima vaša organizacija može inicirati strateške promjene u cilju rasta i inoviranja, poboljšanja efikasnosti ljudskih resursa, te upravljanja promjenama.

Nudimo podršku u sljedećim segmentima

  • Analiza i procjena organizacijske strukture, efikasnosti poslovnih procesa i ljudskih resursa.
  • Savjetovanje u pogledu efikasnosti razvojnih strategija.
  • Stručna podrška pri planiranju, izradi i sprovedbi razvojnih planova.
  • Pomoć pri restrukturiranju u cilju optimizacije poslovnih procesa i efektnije raspodjele ljudskih resursa.
  • Podrška u procesu promjene i transformacije organizacije, kao i tranzicije članova top menadžmenta.
  • Razvoj novih proizvoda u skladu sa savremenim svjetskim trendovima.
Naš pristup se u velikoj mjeri oslanja na Transakcionu analizu koja se u zapadnim zemljama već decenijama uspješno primjenjuje u organizacijama. Transakciona analiza je teorija ličnosti i komunikacije, koja se pored psihoterapije, koristi i u obrazovnim ustanovama, a pokazala se kao izuzetno moćna u analizi organizacija, te oblasti upravljanja i komunikacijama.

Kontakt info

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj usluzi, kontaktirajte nas!

  • +387 61 066 110
  • Vilsonovo Šetalište 10, Sarajevo
  • info@consult.ba

Najčešće postavljena pitanja

Da li je ograničen broj učesnika?

Ovisno o temi, broj učesnika treninga i edukacija varira od 8 do 25. Obzirom da su treninzi interaktivni što podrazumijeva i rad u grupama, broj učesnika ne bi trebao preći 25 veći broj grupa zahtijeva znatno više vremena za rad i feedback. Tematske grupe za podršku, kao i grupni coaching obično broji manje učesnika, a neki uobičajeni broj je 8-10.

2023 © Develop d.o.o. Sarajevo
Sva prava pridržana
Designed by: